01 Marec 2017

Muzejski klub - Doživetja za mizo

 

Vsebino Muzejska kluba 2017 pripravljamo že 15. leto zapored. Letošnjo vsebino posvečamo kulinarični dediščini in razvoju gastronomije. Z njo se navezujemo na letošnjo osrednjo razstavo DEBATA O KUHINJI - KITCHEN DEBATE, ki jo bomo v Pokrajinskem muzeju Maribor odprli v začetku meseca junija.

Na petih srečanjih bo moderator, kustos mag. Tadej Pungartnik gostil raziskovalce, podjetnike, promotorje ali ljubitelje, ki se ukvarjajo s prehrano in prehrambno kulturo.

K sodelovanju smo povabili tudi Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Maribor in okoliške vinarje, ki bodo ob pogovoru pripravili degustacijo izbranih jedi in pijač.                                                                               
V njih se bo zrcalila vsebina vsakokratnih pogovorov. 

Vljudno vas vabimo na vsa srečanja Muzejskega kluba, ki bodo potekala v Grajski kavarni, vhod s Trga svobode:

četrtek, 16. 3. 2017 ob 18. uri
Od furmanske gostilne do trendovske restavracije


četrtek, 20. 4. 2017 ob 18. uri

Zelišča v kulinariki


četrtek, 12. 10. 2017 ob 18. uri

Izzivi lokalno pridelane hrane



četrtek, 16. 11. 2017 ob 18. uri

Bonton za mizo


četrtek, 21. 12. 2017 ob 18. uri

Praznična kuhinja

 

Veselimo se vašega obiska!